A jó műanyag nyílászáró tulajdonságai

Műanyag nyílászáró

Műanyag nyílászáró

Ablak, ajtó beépítése előtt érdemes olyan szakembereket felkeresni, akik helyszíni felmérés alapján határozzák meg az árajánlatot. Ez azért is jó választás, mert így pontos adatokkal tudnak dolgozni, hiszen a szakember tudni fogja, hogyan kell lemérni az ablakot.

Az ablakos így már egy részletes képet tud alkotni arról, hogy mennyibe kerül majd az új műanyag nyílászáró. A legelterjedtebb műanyag nyílászáró még mindig a fehér, de természetesen ma már fóliázott és festett műanyag ablak és ajtó egyaránt kérhető. Ezeknek az ára valamivel magasabb, mintha a klasszikus kivitelezés mellett döntenénk. A műanyag nyílászárók fóliázásánál fahatású felületek között tudunk válogatni, de akár színes modellek mellett is dönthetünk. A fólia nemcsak a műanyag nyílászáró egyik oldalára, hanem mindkettőre felkerülhető. A jó fólia UV álló, így jól bírja a szélsőséges időjárást is.

A műanyag nyílászárók többféle irányban is nyithatóak. Természetesen vannak fix ablakok is, amelyek sokkal olcsóbbak, mintha más típusú nyitási mód mellett döntenénk. A jó műanyag ablak bukó-nyíló tulajdonsággal rendelkezik. A műanyag nyílászárók üvegezésén is érdemes elgondolkodni.

Ma már egyre inkább fejlődő területnek számít. Az üvegezésnél fontos meghatározni annak hő átbocsátási tényezőjét, aminek köszönhetően a hőszigetelő tulajdonságokra is ki lehet térni. A két üveg között nemesgáz található, amelyek légmentesen vannak összeillesztve. Minél nagyobb számmal rendelkezik a hőt átbocsátási tényező, annál jobban szigetel az ablak.