A műanyag ablak árának meghatározása

Műanyag ablak

Műanyag ablak

Műanyag nyílászárók vásárlásánál mindig legyünk körültekintőek! Árajánlat kérésénél számtalan olyan tényezőre ki kell térni, amire talán nem is gondolnánk. Fontos az, hogy hová szeretnénk beépíteni az új ablakot, ajtót. Felújítás esetén teljesen más árakra kell számítani, mintha egy újépítésű lakásról beszélnénk.

Az új ház esetében a műanyag ablak beépítése kevesebb helyszíni munkával jár. Amikor csere lesz, akkor figyelembe kell venni azt is, hogy a régi tokba kerül beépítésre a műanyag ablak vagy sem. A kamrák számát is el kell dönteni, hiszen minél több kamrában gondolkodunk, annál drágább lesz a műanyag ablak is. Ha eldöntöttük a kamrák számát, akkor az ablak üvegezésére kell koncentrálni.

Új házaknál tökéletes választás lehet egy háromrétegű üvegezéssel rendelkező ablak beszerelése. A műanyag ablakok színét is nekünk kell eldönteni, hiszen ma már nemcsak a klasszikus fehér mellett lehet dönteni, hanem színes, fóliázott ablakok is a rendelkezésünkre állnak. A műanyag ablakok mellé párkány, szúnyogháló és redőny is kérhető, így már egy összevont szolgáltatásról beszélhetünk, aminek az összköltsége is sokkal kedvezményesebb, mintha külön-külön rendelnénk meg őket.

Ne feledkezzünk meg a pontos méretekről sem, hiszen mindenegyes árajánlat alapján az ablak mérete jelenti. Vannak olyan esetek is, ahol még több információra lesz szüksége a gyártónak, hogy elkészítse az ajánlatot, de természetesen ezek számítanak azoknak az alapadatoknak, amelyek nélkül elképzelhetetlenné válik a műanyag ablakok árajánlatának a meghatározása.