A műanyag ablak legfontosabb tulajdonságai

A műanyag ablak

A műanyag ablak

Ha ablak-, ajtóvásárlásába kezdünk, akkor mindig nézzük meg, hogy milyen tulajdonságokkal rendelkező nyílászárók mellett érdemes dönteni. A faablakok helyett például, a műanyagból készült ablakok sokkal tovább bírják, hosszabb élettartammal rendelkeznek és árban is kedvezőbbek. Karbantartásuk is egyszerűbb, hiszen nem vetemedik meg.

A műanyag ablak légáteresztő képességét is meg kell nézni. Ennek a mértéke attól függ, hogy az ablaktok és a szárny mennyire pontosan illeszkedik egymáshoz. Az erre vonatkozó legjobb minősítést négyessel látták el, így még laikusként is azonnal meg tudjuk mondani egy ablakról, hogy az minőségileg hová sorolható be. A professzionális műanyag ablakok ezen felül vízzárása és vízáteresztésre vonatkozó tulajdonságait is szemügyre kell venni. Itt egészen kilencig tart a besorolás.

A műanyag ablak üvegének típusa is nagyban befolyásolja annak árát. Minél több rétegből épül fel, annál nagyobb árakkal találkozhatunk. Ezen felül a kamrák száma és a profil vastagsága is nagy befolyással bír. Természetesen egy műanyag ablak ár-érték aránya nagyon fontos szempontnak számít. Nem szabad arról sem megfeledkezni, hogy egy kiváló műanyag ablak akcióval olcsóbban tudunk hozzájutni egy minőségi felépítéssel rendelkező ablakhoz, mint amit egyébként nem tudnánk magunknak megengedni.

Az sem mindegy, hogy a műanyag ablakok milyen szellőzőnyílásokkal készülnek. A nem megfelelően kidolgozott ablak sajnos egészségtelen, párás, zárt levegőt képes generálni, ami még allergiát is okozhat.