A műanyag ablak nyitásirányai

műanyag ablak

Műanyag ablak

Nyílászárók cseréjénél többféle modell és típus között tudunk válogatni, ám mindig kérjük ki szakember véleményét, aki pontosan meg tudja határozni azt, hogy mire van szükségünk. Az ablakcsere esetén nemcsak a hagyományos fából készült nyílászárók állnak a rendelkezésünkre, hanem műanyag profillal rendelkező ablakok is. A prémiumminőségű műanyag ablak fix üvegfelülettel is kérhető, ami nem nyitható. Ez számít az egyik legolcsóbb, legegyszerűbb kivitelezésnek.

Ha nincs szükségünk nyitható műanyag ablak profilra, akkor mindenképpen egy ilyen nagy fényfelületet alakítsunk ki. Nagyobb méretek esetében már biztonsági üvegezésben kell gondolkodni. A nyíló műanyag ablak ezzel szemben oldalra nyílik és egy szárnnyal rendelkezik. A nyitásirány igény szerint jobbra vagy balra választható. A kilincs helyét is a nyitáshoz megfelelően lehet megtervezni.

A műanyag nyílászáró bukó formában is rendelhető, ilyenkor fentről buktatható modellekre gondolunk. A kilincs ebben az esetben mindig az ablakszárny felső részére kerül felszerelésre. Az ilyen típusú nyílászárók szellőztetésre leginkább alkalmasak, így konyhába, fürdőszobába szokták beszerelni. A fent említett típusok kombinációi között is lehet nézelődni. Nagyon sokan döntenek a bukó-nyíló műanyag ablakok mellett, amelyek oldalra nyílnak, de egyben bukó funkcióval is rendelkeznek.

Az ilyen műanyag nyílászáró típus szerkezetileg, statikailag is az egyik legstabilabbnak számít. Árban bárki számára megfizethető, kivitelezése egyszerű. Tokosztott ablakok gyártását is lehet kérni, ha a bukó és nyíló műanyag ablakok variálásán gondolkodunk.