Az új műanyag nyílászáró tulajdonságai

Az új műanyag nyílászáró

Az új műanyag nyílászáró

Az ablakcserét sohasem szabad a minőség rovására megejteni, hiszen az hosszútávon majd sok bosszúságot fog nekünk okozni. Az energiatakarékos, minőségi nyílászárókkal csak jól fogunk járni, így érdemes elgondolkodni, hogy milyen előnyökkel is rendelkezik a régi ablakok cseréje.

Mindig fontos szakértői segítséget kérni, aki pontosan fel tudja mérni, hogy milyen típusú műanyag nyílászáró modellekre lesz szükségünk. Persze szín és forma területén az ízlésünknek megfelelőt kell választani, de a többi tényezőnél kérjünk inkább szakmai segítséget. A műanyag nyílászáró üvegezése nagyon fontos szempontnak számít. Az adott üveg hő-átbocsátási értékére kell fektetni a hangsúlyt. Minél alacsonyabb ez az érték, annál jobb hőszigetelő tulajdonsággal rendelkezik a műanyag nyílászáró. A profil anyaga azért is műanyag, mert az nem vetemedik meg, mint a fa.

A műanyag nyílászárók szigetelését a légkamrák száma adja meg. A kamrák levegővel vannak tele, ez pedig az egyik legjobb szigetelő anyagnak számít. Egy öt légkamrával rendelkező ablak, ajtó már megfelel a mai kor elvárásainak. Természetesen ennél több légkamrával rendelkező ablak is választható. Ezek mellett a műanyag nyílászárók szellőztetésére vonatkozó információkat is ismerni kell, hiszen ha nem szellőztetünk rendszeresen, akkor a lakásban penész alakulhat ki. Érdemes erre odafigyelni, hiszen idővel nagyon sok bosszúságot tudunk megelőzni vele. Akár egyedi méretekkel rendelkező ablak, ajtó is rendelhető, hiszen ma már nem létezik határ, amikor nyílászáró tervezéséről esik szó.