Fa vagy műanyag nyílászáró?

Műanyag nyílászáró

Műanyag nyílászáró

Az ablak és az ajtó kiválasztásánál egyáltalán nem mindegy, hogy mi mellett döntünk, hiszen ezeket a termékeket hosszútávra tervezzük és nemcsak egy-két évben gondolkodunk, amikor cserére kerül a sor. Az elmúlt években igencsak lecsökkent a faablak és ajtó iránti érdeklődés, nemcsak azért, mert drágábbak lettek, hanem mert a karbantartásuk is egyre nehezebb feladatnak számít. Ezzel szemben, a műanyag nyílászáró egyre nagyobb teret hódít magának ma már Magyarországon is, így kedvező ár-érték arányt tud magának felmutatni.

Minőségük talán még sokkal jobbnak is mondható és esztétikailag sem szabad elhanyagolni a műanyag nyílászárókat. Hosszú távú befektetésként kell rájuk tekinteni.

Optimális tervezés eredményeként jelentek meg a műanyag nyílászárók és felépítésüknél csakis olyan alapanyagokat használnak fel, amelyek kímélik a környezetünket. Az előállítása is sokkal olcsóbb, mintha a fából készült ablakok mellett döntenénk, így nem is csoda, hogy árban is egy kedvezőbb kategóriát képviselnek a műanyag nyílászárók. A műanyag ablak és ajtó felhasználási területe szinte végtelen, hiszen minden környezetben megállja a helyét, így párás, száraz helyre is beépíthető, míg egy faablak sajnos nem lesz erre alkalmas. A fából készült nyílászáró sokkal könnyebben hibásodik meg, mint a műanyag nyílászáró. Költséghatékonyabb megoldást tud jelenteni.

A többkamrás műanyag ablak szigetelése is sokkal erősebb, mint egy fából készült típus esetében. Itt elég csak figyelembe venni azt, hogy a fűtésszámlát is képes csökkenteni, tehát minden szempontból megéri mellette dönteni.